Gymnastik 23/24 01.08.2023  -  01.08.2024
Vejledning

Velkommen til gymnastikafdelingen :)

Det glæder os at du/og eller dit barn har lyst til at være med til gymnastik i Løjt. 

Herunder finder I de forskellige hold vi tilbyder i den kommende sæson, fra september 2023 til marts 2024, dertilhørende træningstidspunkter, og en lille beskrivelse af hvert hold.

Gymnastiksæsonen starter i år i uge 36. Herefter har du som medlem 2 ugers gratis prøvetræning. Den endelige tilmelding af et hold skal altså først senest ske i uge 38!

Sidder du tilbage med nogle spørgsmål, er du mere end velkommen til at kontakte en fra gymnastikudvalget eller formand Gitte Christiansen på tlf. 51718610 eller mail gittegymnastik@outlook.com 

Husk at oprette en profil og logge ind før tilmelding.

Har du problemer med at tilmelde dig og/eller dit barn, kan den guide der ligger på forsiden af gymnastikafdelingens hjemmeside måske hjælpe. Oplever I stadig problemer er i velkommen til at kontakte gymnastikafdelingen på mail: lojtgymnastik@gmail.com. I kan også møde op til en træning og spørge trænerne på holdet til råds, de vil mere end gerne hjælpe:) 


Forældre barn (FB)

Alder: 1 - 3 år, med forældre

Forældre barn gymnastik har fokus på barnets motoriske udvikling. Hertil er forældrenes rolle at være sit barns hjælper. Den voksne deltager i træningen og hjælper sit eget barn under vejledning af instruktøren på holdet. 

Der vil blive lavet gymnastik på både gulv og redskaber. Der vil blive bygget redskabsbaner, hoppes på airtrack, danses, leges med bolde, faldskærm og meget mere. Med udgangspunkt i gymnastikken trænes altså barnets grundmotoriske udvikling. Her vil der blandt andet være fokus på de grovmotoriske ting så som trille, krybe, kravle, gå, løbe, hoppe, hinke, balancere, snore, springe osv. 

At lære nyt kræver at man øver sig - mange gange. Derfor vil nogle af aktiviteterne blive gentaget gang på gang, og den voksne kan måske synes, at det bliver ensformigt. Men børnene elsker genkendelsen og fordybelsen, og som forældre bliver vi nødt til at understøtte dem i denne lærings- og fordybelsesproces. 

Det forventes, at den voksne er omklædt i idrætstøj og deltager aktivt i timerne. Børnenes rollemodeller er den voksne og der er ikke noget bedre end når den voksne deltager og gerne hopper med op på airtracken, løber om kap, danse osv. Jo mere man er med, jo mere får børnene også ud af timerne. 

Så kom og vær nærværende med dit barn, til en hyggelig time gymnastik!

Tilmeld/Læs mere - (1)

Børnehave Holdet (BH)

Alder: 3 - 6 år

På børnehaveholdet arbejder vi med at fremme børnenes kropsbevidsthed. Dette vil vi gøre ved at styrke grovmotorikken. Vi vil hoppe, rulle, danse, slå kolbøtter, springe og lege. Så har dit barn lyst til at bevæge sig og have det sjovt sammen med andre så vil gymnastik helt sikkert være populært. Der vil være fart over feltet og vi kommer til at have det rigtig fedt. 

Lyder det som noget for dit barn, så kom og vær med. Vi glæder os til at se dig!

 

Det forventes som udgangspunkt at barnet kan være i hallen uden forældrene. Bliver det nødvendigt for barnet at have en voksen med forventes det at den voksne er omklædt i idrætstøj og deltager aktivt i timerne!

Tilmeld/Læs mere - (0)

Nano gym (NG)

Alder: 0. - 1. klasse

På Nano Gym vil vi så småt begynde at introducere gymnasterne til de deciderede gymnastiske færdigheder. Igennem træningen træner vi blandt andet motorikken, ligevægtssansen (rum, retning, hastighed og fald) og muskel/led sanserne (musklerne spændt kontra afslappet og leddenes bevægelser). Alt dette kommer til udtryk gennem sjove lege og en masse spring på luftbaner, skummadrasser, og i trampoliner. Til alt dette vil vi høre en masse god musik og alt i alt have det super sjovt. På Nano Gym vil der altså blive udviklet gode rytme- og springgymnaster.

Vi glæder os til at se jer!

Tilmeld/Læs mere - (1)

Mikro gym (MG)

Alder: 2. - 4. klasse

Er dit barn klar på mere fart, sjov og spring. Så er Mikro Gym lige noget for ham eller hende. Gymnastik på Mikro Gym er nemlig for alle der vil have det sjovt. På holdet vil vi have fokus på at lære noget nyt, blive lidt udfordret og stadig være i trygge rammer. Vi vil prøve kræfter med både rytmisk gymnastik, men også en masse spring på både trampolin og airtrack. 

Vi håber på at se så mange som muligt og glæder os maks til at komme i gang med en fed gymnastik sæson!

Tilmeld/Læs mere - (1)

Rytme 6.-10. kl. (JR)

Alder: 6. - 10. klasse

Holdet er for dig der gerne vil danse og se nærmere på den rytmiske gymnastikverden. Igennem glade timer samt styrke, rytme og leg vil gymnasterne blive udfordret samt blive mere kropsbevidst. Vi kommer til at arbejde med forskellige stilarter indenfor dans og rytmisk gymnastik, hvilket eksempelvis indebærer håndredskaber. Derudover håber vi på en masse skønne og svedige timer i hallen, hvor vi arbejder henimod forårets opvisninger. 

Vi glæder os til at se jer. Det blir' monster fedt!

Tilmeld/Læs mere - (1)

FitnessGym (FiGym)

Alder: 18+ år

Her får du bevægelse, motion, socialt samvær og højst sandsynligt også smil på læben. Det er sjovt for alle at være med. Der er både drøn på og styrke i den tid vi har sammen. 

FitnessGym er én times fysisk træning til musik for kvinder/piger fra 18 år. Der laves små sekvenser på stepbænken, styrketræning/puls samt en kort udstrækning. Ved styrketræning arbejdes der skiftevis på stepbænken (puls) og styrketræning med egen vægt, hvor vi gør brug af forskellige redskaber. 

Den 1. træning i hver måned hygger - de som har lyst - i loungen efter træning.

Glæder mig til at se dig!

Tina Askhim

Tilmeld/Læs mere - (1)

FloorBall (FB)

Alder: 18+ år

Kalder alle i Løjt - kom og vær med til sjove timer. Du får helt sikkert sved på panden og et godt grin. 

Floorball er en holdsport i hockeyfamilien med 5 markspillere og en målmand på hvert hold. Man spiller med stave og plastikbold med huller på en indendørsbane med 50 cm høje bander. Kampe spilles i tre perioder af 20 minutter. Vi har stave som man kan låne og selvfølgelig også det resterende udstyr der skal bruges. Det eneste du skal medbringe, er det gode humør!

Floor Ball i Løjt er delt op i herre og damer. Herrerne træner hver tirsdag fra 20:00 - 22:00 og damerne træner hver torsdag fra 20:00 - 22:00. 

Vi håber på at se så mange som muligt til nogle sjove timer:)

De bedste hilsner

Jacob Todsen og Mai-Britt Jessen

Tilmeld/Læs mere - (2)

Motionsherrer (MK)

Alder: 30+ år

Kom og vær med til en sjov time hvor vi hygger med sjov og spas og får sved på panden. Det er sjovt at være sammen. vi får også tid til at snakke.

Vi glæder os til at se jer.

Bedste hilsner fra Niels Bo og Bruno

Tilmeld/Læs mere - (1)

Ældreidræt (Ældre)

Alder: 30+ år

Alle ældre der er klar, kom og vær med til at have det sjovt og få pulsen op så meget som du vil. Alle kan være med på egne vilkår. Det skal være sjovt at dyrke motion. Vi hygger os og du kan selv være med til at bestemme tempoet. 

Vi glæder os til at se dig.

Venlig hilsen Bruno og Birthe

Tilmeld/Læs mere - (1)

Stav-gang (stav)

Hej med jer, så er vi klar igen. Kom og vær med til at nyde vores dejlige natur omkring os. Vi mødes ved Løjt Kirkeby Hal og går derfra. Dem der er klar på det går året rundt, vi skal blot huske den rette påklædning. 

Stavgang er for dig der elsker naturen og komme ud at gå med os andre. Vi går i forskelligt tempo men der er altid en at følges med. Vi får snakket, gået og nydt naturens forandringer på vores vej. Kom og vær med til en hyggelig stund hvor motion bliver sjovt.

 Jeg glæder mig til at se dig.

Bedste hilsner fra Ellen Ross Rasmussen

Tilmeld/Læs mere - (1)

Tumbling (TUMB)

Aldersgruppe

Spring Tumbling Mini = 2. - 4. Klasse

Spring Tumbling Junior = fra 4. klasse

Powertumbling Bobler = 2.- 4. klasse (udtagelse)

Powertumbling Talent = fra 4. klasse (udtagelse)

På Tumbling holdet ønsker vi at SPRINGE... og opbygge, en god gymnastisk grundtræning. Derfor målretter vi træningen mod Tumbling og forhåbentligt konkurrencer. Træningen skal være for alle, sjov, spændende og skal give gymnasten lyst til at inddrages i træningsfælleskabet, og give mod på at udfordre sig selv. Vi forventer herudover at tage på flere ture ud til nogle bedre faciliteter, hvor vi kan afprøve vores færdigheder på nogle seje redskaber.

Tumbling er en mere seriøs gren inden for gymnastikverdenen, og for at blive en god tumbling gymnast kræver det en usædvanlig god fysisk form. Der vil derfor til træningerne være et stort fokus på den fysiske form og der vil blive lavet meget styrke til træningerne for at opnå denne. Gymnasten vil altså her godt kunne blive presset. 

 

Konkurrence:

Vi ser gerne at gymnasten allerede fra starten af sæsonen har en interesse i tumblingens konkurrenceverden, og at deltagelse i konkurrencer er noget de har lyst til at prøve kræfter med. 

På Spring Tumbling har vi som instruktører en forventning om, at man deltager i minimum én årlig konkurrence, som enten deltager eller som publikum. Det vil sige, at vi opfordrer alle til at prøve konkurrencedelen som er en stor del af tumbling.

På Powertumbling (holdet med udtagelse) er det et krav at deltage til minimum én konkurrence, derudover ser vi gerne at gymnasten også gerne vil deltage i 3 yderligere hvilket resultere i samlet 4 konkurrencer. Disse vil være de 4 "Power series" som i kan læse mere op på følgende link: https://gymdanmark.dk/kalender/?akt_type=konkurrence&disciplin_type=tumbling&order=&omraade=all&start_date=&end_date=&search=power%20series&list=no


Alders guide:

”Mini og Junior” og ”Bobler og Talent” deles ved 4. klasse, det vil sige, at hvis man går i 4. klasse er begge hold en mulighed. 

Der er prøvetræninger for alle medlemmerne i ugerne 36-38 så kom endelig forbi til disse og prøv selv, så tager vi også en snak om det hele og besvare gerne alle de spørgsmål I måtte have, både fra børn og forældre. 

 

Udtagelse:

Som noget nyt i sæson 23/24 vil der i år også været et Powertumblinghold hvor man vil blive udtaget af trænerne for at kunne gå på holdet efter prøveperioden. Det bliver et hold hvor der er større fokus på konkurrencedelen og træningen vil også her være mere seriøs og konkurrencepræget.

Udtagelsen består af trænernes vurdering. Er man motiveret og klar til seriøs og individuel træning, så vil man allerede have opbygget grundstenene til at kunne komme i betragtning til holdet. Trænernes vurdering vil være af den enkelte gymnasts færdigheder, adfærd samt motivation til læring og forståelse. Denne vurdering vil give adgang til træning på "Powertumbling" EFTER prøveperioden (uge 36 - uge 38).

Det er dog vigtigt at sige at udtagelses delen kun er gældende for Powertumbling holdet og IKKE for Spring Tumbling holdet. 

 

Tilmeldingsguide til Spring Tumbling: 

Så det du/I skal tage stilling til er i hvilken aldersgruppe gymnasten passer i. Går du i 2. - 4. klasse skal du gå på Spring Tumbling Mini. Går du i 4. klasse eller derover skal du gå på Spring Tumbling Junior. 

Hernæst skal du tage stilling til om du ønsker at træne ”mandag eller torsdag” ELLER ”mandag og torsdag”. 

Det vil sige… vil du træne 2 gange i ugen tilmelder du dig holdet ”Spring Tumbling”. Når du tilmelder dig dette ENE hold tilmelder du dig altså til at træne BÅDE mandag og torsdag. (vi som instruktører sørger selv for at fordele gymnasterne på henholdsvis Mini og Junior holdene)

Vil du træne 1 gang i ugen og går i 2. - 4. klasse tilmelder du dig enten ”Spring Tumbling Mini (mandag)” eller ”Spring Tumbling Mini (torsdag)”

Vil du træne 1 gang i ugen og går i 4. klasse eller derover tilmelder du dig enten ”Spring Tumbling Junior (mandag)” eller ”Spring Tumbling Junior (torsdag)”


Tilmeldingsguide Powertumbling: 

Det er os som instruktører der vælger om gymnasten har mulighed for at træne på Powertumbling holdet hvor der er udtagelse på. Så ønsker gymnasten at prøve tumbling generelt er de velkommen til dette i prøveperioden fra uge 36-38. Derefter vil trænerteamet udtage de gymnaster som er kvalificeret til Powertumbling holdet. På Powertumbling er dette krav at træne 2 gange i ugen. Hvis dette skulle give problemer kan der tages en snak med trænerne på holdet.


Har du læst her til og er stadig i tvivl eller har spørgsmål så er du velkommen til enten blot at møde op til en eller flere af træningstiderne for Tumbling og stille instruktørerne så mange spørgsmål som du vil. Du kan også kontakte Noa Warming-Jensen på tlf. 40 76 77 82 (dog KUN SMS) eller mail 2004nwj@hotmail.com

Tilmeld/Læs mere - (7)

Hold og priser

Børn350/Kvartal Unge450/Kvartal Senior450/Kvartal Pensionist350/Kvartal
Vis oversigt